Povezane vesti

Juče nas je u 72. godini života napustio Milovan Simendić, član skupštine i nekadašnji igrač OKK Beograda.

Milovan Simendić je rođen 7. oktobra 1951. u Beogradu. Čitavu svoju karijeru u Jugoslaviji, od mlađih kategorija do seniora, proveo je u OKK Beogradu, a posle toga proveo je sedam sezona u Austriji, igrajući za nekoliko klubova. Kao i mnogi igrači iz njegove generacije bio je „dečko iz kraja“, zagledan u divove iz Koraćeve avlije.

U OKK Beogradu je proveo 16 sezona igrajući za seniore (plus dve juniorske sezone), postigao 3318 koševa na 316 ligaških utakmica (u proseku 10,5 poena po utakmici). Peti je strelac OKK Beograda svih vremena i igrač sa najviše odigranih seniorskih sezona u OKK Beogradu. Bio je u četiri sezone drugi strelac tima i u tri sezone treći strelac tima.

Odigrao je 8 zvaničnih utakmica za Juniorsku reprezentaciju Jugoslavije, Balkanijadu 1969 u Grčkoj (četvrto mesto) i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za juniore, Nojšatel, Švajcarska 1970 godine.

Komemoracija će biti održana u četvrtak 30. avgusta sa početkom u 12 časova u prostorijama kluba u ulici Zdravka Čelara 12, dok će opelo početi u 14 časova na Novom groblju u Beogradu.

Detaljniju biografiju Milovana Simendića možete pročitati OVDE.

Podeli: