Povezane vesti

Iza seniorskog tima OKK Beograda je izuzetno uspešna sezona, kako na timskom, tako i na individualnom planu.

Košarkaška sezona 2022/23 bila je izuzetno uspešna za plavo-bele koji su ligaški deo sezone završili na odličnom petom mestu i obezbedili plasman u Superligu Srbije. Poslednji takav uspeh zabeležen je u sezoni 2018/19 kada je osvojeno 4. mesto i kada je u nastavak takmičenja išlo čak osam ekipa.

Puleni Vuleta Avdalovića su nakon solidne jeseni u prolećnu polusezonu ušli izuzetno spremni i motivisani i serijom odličnih rezultata polako popravljali svoju poziciju na tabeli. Mladi tim je rastao iz utakmice u utakmicu, samopouzdanje je bilo sve veće, a stručni štab i igrači su sve više pokazivali kvalitet dostojan renomea velikog i trofejnog kluba. Željni su navijači OKK Beograda velike scene, pa su se izuzetno obradovali plasmanu u Superligu Srbije.

Plavo-beli su odigrali izvanredno šest utakmica u okviru grupe A elitnog takmičenja, zabeleživši četiri pobede i dva poraza. Ostao je žal zbog dobre igre u oba duela sa ekipom FMP koje su ’’panteri’’ ipak rešili u svoju korist, jer je plasman u polufinale bio bliže nego što je bilo ko očekivao. Nema sumnje da bi takav epilog bio prvorazredna senzacija, ali ne i nezaslužen prema svemu prikazanom na parketu.

I na individualnom planu plavo-beli su imali puno uspeha, a značajan napredak je bio vidljiv kod većine prvotimaca. Odlične igre nisu ostale nezapažene, pa su Stefan Miljenović, Andrija Jelavić i Timotej Malovec postali članovi ekipe Mega MIS i naredne sezone takmičiće se u regionalnoj ABA ligi. I mladi, supertalentovani Nikola Topić ’’eksplodirao’’ je u drugom delu sezone i dao veliki doprinos vrhunskim rezultatima plavo-belih, pa nema sumnje da je Crvena zvezda ’’profitirala’’ ovom pozajmicom. Uz njega, još nekoliko prvotimaca OKK Beograda dobilo je pozive Košarkaškog saveza Srbije za nastupe u nacionalnim selekcijama na predstojećim velikim takmičenjima, poput Asima Đulovića, Marka Vukčevića, Danila Labovića i Alekse Milenkovića.

Lako se može zaključiti da je osnovna misija plavo-belih, afirmacija mladih i supertalentovanih košarkaša, još jednom u potpunosti ispunjena, a sjajni rezultati samo su bili plod velikog rada svih struktura u klubu. Verujemo da će nova košarkaška sezona 2023/24 predstavljati kontinuitet rasta u svim segmentima i doneti još bolje rezultate.

Podeli: