1. decembra 2018.

Trpl-dabl Musića nedovoljan za pobedu u Novom Sadu

U 10.kolu Košarkaške lige Srbije Vojvodina je pobedila OKK Beograd 97-91 nakon produžetka i tako je Vojvodina došla do petog trijumfa, dok su Klonferi zabeležili drugi neuspeh od starta sezone.

Od starta utakmice se igralo u brzom ritmu, što se moglo i očekivati pred start utakmice. Bilo je dosta grešaka na obe strane, promena rezultata.Na sedam sekundi do kraja, trener gostiju Vićentić je uzeo minut odmora kako bi pripremio poslednji napad i sve što je zamislio se ostvarilo sem šuta Islamovića koji nije imao sreće i ušlo se u dodatnih pet minuta.

Glavna karika u produžetku bio je mladi Birovljev koji je dalekim šutevima dao dodatnu snagu domaćina. Musić je pored kratke rotacije pokušao da održi goste, ali nije mogao sam i tako dva boda ostaju u Novom Sadu. Najzapaženiji kod pobedničke ekipe bili su Dželetović sa 30 poena i Birovljev sa 19, dok je kod gostiju već ustaljeni Musić zabeležio tripl-dabl 29 poena, 10 asistencija i 11 skokova i Vujić sa 19 poena. Treba pomenuti da su gosti pored povređenih Miljenovića, Simeunovićs i Jovanovića igrali i bez Cerovine i Langovića koji su na Aba juniorskom turniru u Baru.

Stručni štab nema vremena da se vraća na utakmicu protiv Vojvodine, već u ponedeljak igra se novi derbi OKK Beograd i Dinamik i nova šansa da se popuni Mega Factory. Utakmica počinje u 18 h.