adidas
lasta
dacapo
Kemoimpex
picerija-atos
Најава утакмица:
Резултати:
Клуб навијача:
КЛОНФЕРИ
БОГОМИР РАЈКОВИЋ

korac
Рођен је 14. новембра 1932. године у Суботици. Био је малог раста, изузетно хитар и окретан, брз, са одличним прегледом игре, сјајан техничар, претеча савремених play-maker-а Југославије, душа и мозак екипе. Ове су биле основне карактеристике дугогодишњег капитена и организатора игре ОКК Београда.

Пројектант Николићевих парада и визионар Кораћевих кошева, „мали генерал плаве војске“, како га је ондашња штампа називала, приказивао је игре које би и данашњим play-maker-има могле послужити као добре лекције.

Дошао је из Радничког 1956. године, као неафирмисан играч, и до краја каријере није мењао клуб. Као и Еркић, остао је до последњег кошаркашког дана у дресу клуба који га је изнео на кошаркашко небо и са којим је доживео много радости и успеха.Екипа је тих шампионских година била у истом саставу, па су се играчи јако добро познавали. Али све њих Рајковић је познавао у душу.

Тачно је знао шта лежи Трајку, шта Жући, шта Сији... И то је користи на најбољи могући начин. Одлично је проналазио Жућкову левицу, правио простор за отворен шут Николићу, проналазио Гордића у последњим секундама напада. Кошеви су пљуштали а свима им је „кумовао“ Богомир Рајковић.

Болест га је спречила да своју спортску каријеру украси чешћим наступима у репрезентацији. Ипак може бити задовољан, јер је заједно са Еркићем своју екипу довео из локалног првенства до титуле државног првака Југославије. Ретки су такви играчи, одани клубу и бојама за које се боре. Зато је и Рајковићева вредност велика, а заслуге за екипу и клуб немерљиве.
Табеле:
КЛС 2017 - 2018
Бр.ТимУПИБ
baner_desno
baner_desno
baner_desno