6. juna 2019.

Predstavljanje novog prvog trenera Branka Milisavljevića

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama OKK Beograda predstavljen je novi trener seniorskog tima, kao i dva nova igrača koji će braniti boje kluba u narednoj sezoni.

Trener Branko Milisavljević promovisan je danas u prvog trenera seniorskog tima OKK Beograda. Doskorašnji trener juniora KK Mega Bemax, sa kojima je postigao fantastičan uspeh osvajanjem drugog mesta na Finalnom turniru juniorske Evrolige u Vitoriji, u narednoj sezoni će na klupi zameniti dosadašnjeg prvog trenera Branislava Vićentića. Tim povodom je organizovana konferencija za medije u prostorijama kluba na kojoj su se pored novog trenera prisutnima obratili i predsednik kluba Aleksandar Milošević, sada već bivši trener Branislav Vićentić, kao i pojačanje kluba za narednu sezonu Marko Brekić.

Novi trener OKK Beograda Branko Milisavljević je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je dobio priliku za rad u velikanu srpske košarke:

’’Zahvalio bih se mom bivšem saigraču i kolegi Branislavu Vićentiću, ostavio je u nasleđe mojim budućim saradnicima i meni zaista vredan kapital, i  veliku obavezu da nastavimo sličnim principima i stazom koja je iza našeg kluba. Meni je lično veliko zadovoljstvo, kao igraču koji je rastao u nekim drugim vremenima i bio deo sistema najstarijih srpskih klubova, da imam priliku da u drugom velikanu nastavim stručno usavršavanje. Raduje me ta činjenica i izazov u ličnom i profesionalnom smislu. Što se tiče očekivanja, ciljeva i igračkog kadra, u nekom predstojećem periodu će biti više konkretnih informacija vezano za to. Još jednom bih se zahvalio mom kolegi i drugaru Vići, zaista sjajna sezona je iza OKK Beograda. Nema filozofije i mudrosti, nastavljamo po sličnom principu i metodu, sigurno je da ćemo biti jedan od najmlađih timova. Potrudićemo se da igramo brzu i lepu košarku. Siguran sam da će se igrači potruditi da svojim ponašanjem i odnosom prema sportu pokažu zašto su tu. Jedan od njih će biti Marko Brekić, koji je bio jedan od najboljih igrača na Finalnom turniru juniorske Evrolige u Vitoriji. Marko je sa nepunih 18 godina imao priliku da debituje za prvi tim Mege pre dva dana, u polufinalu Superlige protiv Zvezde, što je fantastična prilika i poruka za sve buduće igrače. Kontinuitet rada i afirmacija mladih igrača će se sigurno nastaviti i u budućem periodu.’’

Predsednik kluba Aleksandar Milošević zahvalio se dosadašnjem treneru Branislavu Vićentiću i poželeo sreću njegovom nasledniku Branku Milisavljeviću, a potom je govorio o postignutim rezultatima u minuloj sezoni i planovima za budući period:

’’Sezona koja je završena je bila jedna od najuspešnijih  u protekloj deceniji, Ovo je bila prva godina naše poslovno-tehničke saradnje sa Megom i moram da istaknem da smo time veoma zadovoljni, a u prilog tome svedoče i rezultati. Posle više godina u kojima smo se borili za opstanak, ovog puta smo KLS završili na četvrtom mestu i dostojno smo reprezentovali klub  u Superligi. Osim prvog tima u prošloj sezoni dobre rezultate i značajan pomak smo postigli sa mlađim selekcijama koje smo formirali i za koje sam uveren da će nastaviti da pružaju još bolje rezultate. Pred nama su novi izazovi, ispred naše hale napravićemo otvoreni teren koji će poneti ime prof. dr. Radomira Šapera, a  napravićemo i plato Bore Stankovića. Tako ćemo čuvati uspomene na velikane, ne samo OKK Beograda, već i srpske košarke.’’

Dosadašnji strateg OKK Beograda Branislav Vićentić istakao je da mu je bila velika čast da se vrati i kao trener radi u klubu u kome je svojevremeno i igrao:

’’Pre godinu dana smo predstavili novi koncept za OKK Beograd. Najavili smo da će ekipa biti mlada i tada sam obećao da ćemo igrati drugačiju košarku i da ćemo se truditi da budemo agresivni u odbrani i lepršavi u napadu. Sve to smo  ispunili, ali smo i promovisali mlade igrače. Uspeh koji smo napravili proizvod je dobrog rada i podrške svih ljudi iz kluba, ali i navijača. Želim posebno da se zahvalim svim ljudima u stručnom štabu na veoma profesionalnoj i odličnoj saradnji.

On je naglasio da je ekipa imala prosek 19,3 godina i posebno se osvrnuo na učinak mladih igrača:

’’Dva plejmejkera, Musić i Jovičić, imali su fantastičnog učitelja u liku Nenada Miljenovića. Brzo su prihvatali savete, upijali znanje i nosili su klub do četvrtog mesta u KLS.  Ne treba zaboraviti da su igrali protiv košarkaša koji imaju više prvoligaških sezona nego Musić ili Jovičić godina. Takođe, istakao bih Langovića i Cerovinu, koji su još juniori, a koji su ostavili izuzetan pečat.’’

U narednoj sezoni boje OKK Beograda će braniti junior Mege Marko Brekić koji je izneo svoje utiske:

’’Veoma mi je drago što ću postati član kluba sa ovako velikom istorijom. Potrudiću se da na svakom treningu i utakmici pružim maksimum, kako bismo ostvarili što bolje rezultate, kakve OKK Beograd zaslužuje.’’

Po završetku konferencije za štampu ugovor sa OKK Beogradom je potpisao Aleksa Marković, još jedan junior Mege, koji je tako postao prvo zvanično pojačanje „Klonfera“ u novoj sezoni.

Foto: OKK Beograd/Ivica Veselinov