14. maja 2019.

Potpisan ugovor o saradnji sa košarkaškim klubom Torlak

U prostorijama našeg kluba danas je potpisan ugovor o saradnji između OKK Beograda i košarkaškog kluba Torlak. Zahvaljujući ugovorenoj saradnji mladi košarkaši našeg kluba imaće priliku da tokom naredne dve godine nastupaju u Srpskoj ligi i na taj način stiču neophodno iskustvo i znanje za dalji nastavak karijere.

Ispred košarkaškog kluba Torlak ugovor je potpisao predsednik kluba, gospodin Željko Drča, dok je ispred OKK Beograda ugovor potpisao predsednik UO kluba, gospodin Aleksandar Milošević. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i član UO Zoran Filipović, koordinator Zoran Sretenović, prijatelj kluba Milan Opačić i sekretar kluba Miloš Dimitrijević.

Čelni ljudi oba kluba istakli su veliko zadovoljstvo postignutim dogovorom i njegovu važnost za stvaranje maksimalnih uslova za rad, razvoj izuzetno talentovanih mladih igrača, kao i razvoj trenerskog kadra. Svi oni će dobiti priliku da se usavršavaju i dokazuju na seniorskom nivou takmičenja, pod budnim okom stručnih službi oba kluba.

Predsednik košarkaškog kluba Torlak, gospodin Željko Drča, istakao je da dva kluba imaju zajednički interes, razvoj mladih igrača:

’’Lako smo došli do dogovora, pošto imamo zajednički interes i cilj, da damo prostor mladim igračima da igraju i da se razvijaju, da pod imenom Torlaka, odnosno OKK Beograda, nastupaju u Srpskoj ligi. Želimo da tu decu naučimo košarci, da posle toga mogu da nastupaju u nekom ozbiljnijem rangu takmičenja. Jako smo zadovoljni postignutim dogovorom i mislim da će dati dobre rezultate, kako za nas, tako i za OKK Beograd.’’

Predsednik UO OKK Beograda, gospodin Aleksandar Milošević, istakao je da je to važan korak za klub, neophodan za zaokruživanje procesa stvaranja igrača:

’’Danas smo potpisali ugovor sa košarkaškim klubom Torlak koji se takmiči u Srpskoj ligi. Ovo je veoma važan korak za nas. Prošle godine, kada smo potpisali ugovor sa košarkaškim klubom Mega Bemax, pojavio se prazan prostor gde naši mladi igrači koji treba da sazrevaju i da se razvijaju i da dostignu određeni nivo, da im nedostaje prostor, mesto gde mogu da pokažu sav svoj kapacitet. Sa druge strane našli smo sagovornike u košarkaškom klubu Torlak koji su pokazali inicijativu za saradnju sa OKK Beogradom i mi smo veoma srećni i zadovoljni što smo potpisali ugovor o saradnji. Nadam se da ćemo na opšte zadovoljstvo tu saradnju razvijati i produbljivati.’’

Koordinator kluba, gospodin Zoran Sretenović, naglasio je da je to šansa da se iz sopstvenih potencijala dobrim radom i kroz jako takmičenje stvore igrači za prvi tim:

’’Ja sam izuzetno zadovoljan potpisivanjem ugovora o saradnji, pre svega zbog podmlatka OKK Beograda. Na početku ove sezone dali smo sebi cilj da mlađe kategorije postavimo na što viši nivo, da im se pruži maksimalno dobar rad. Igrali su omladinsku ligu i kroz te utakmice pokazali su da im je potreban nešto viši rang, da popunimo tu prazninu koja je nastala potpisivanjem ugovora sa košarkaškim klubom Mega Bemax vezano za prvi tim. Izuzetno mi je drago što je košarkaški klub Torlak to prepoznao i izrazio želju da napravimo taj vid saradnje. Mislim da je prava prilika da OKK Beograd ponovo razvija svoju decu i stvara svoje igrače i da kroz takmičenje u Srpskoj ligi vidimo koliki kvalitet imaju. Mi ćemo kao klub biti srećni ako barem trojicu ili četvoricu od tih igrača možemo da prosledimo u prvi tim.’’

Trener juniora OKK Beograda i budući trener ekipe Torlaka, gospodin Aleksandar Ćapin, najavio je stvaranja kvalitetne grupe igrača koji će imati odlične uslove za rad i napredak:

’’Izuzetno sam zadovoljan i srećan što je napravljena ova simbioza dva kluba, gde će mladi igrači imati priliku da se razvijaju i igraju dva jaka takmičenja. Kroz brojne kvalitetne utakmice imaće priliku da očvrsnu i brže sazrevaju i da se razvijaju u bolje igrače. Uslovi koje ćemo imati su odlični što je sjajna prilika za mlade igrače da kvalitetno rade. Odlični su tereni, uslovi za fizičku pripremu su podjednako dobri. Time se stvaraju uslovi da se napravi dobar tim, da se okupe kvalitetna deca koja su na prvoligaškom nivou, a koja nemaju dovoljno prostora, da se razvijaju kod nas. Napravićemo dobru atmosferu gde će se uz dobar rad sigurno izroditi i kvalitet.’’