12. aprila 2021.

Plavo-beli gostuju u Valjevu u poslednjem ovosezonskom kolu

Ekipa OKK Beograda će u utorak na gostujućem parketu odmeriti snage sa ekipom Metalca u susretu poslednjeg 30. kola aktuelne sezone Košarkaške lige Srbije.

Utakmicama poslednjeg 30. kola biće kompletirano takmičenje u okviru Košarkaške lige Srbije u sezoni 2020/21. Protivnik ekipe OKK Beograda u ovom susretu biće ekipa Metalca. Meč u Hali sportova ’’15. septembar’’ igra se u utorak 13. aprila 2021. godine, sa početkom u 18:00 časova.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili jedanaest pobeda i osamnaest poraza. U prethodnom susretu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Mladosti, a rezultat je bio 88:93. Plavo-beli su tokom aktuelne sezone zabeležili dvanaest pobeda i sedamnaest poraza. U prethodnom susretu su kao domaćini savladali ekipu Slobode, a meč je završen rezultatom 81:80. Dva tima su se već sastala tokom aktuelne sezone, a meč u hali Mega Factory završen je ubedljivim trijumfom ekipe OKK Beograda rezultatom 79:51.

Trener plavo-belih Branislav Ratkovica ističe da je veoma važno da ekipa sezonu završi pobedom, kao i da je ponosan na momke koji su prevazišli sve probleme i uspeli da ostvare zacrtane ciljeve:

’’Posle važne pobede protiv Slobode gosti smo ekipe Metalca iz Valjeva koja igra dobro u završnici sezone. Od izuzetne važnosti je da sezonu završimo pobedom i tako spustimo zavesu na ovu jako tešku sezonu. Veoma sam ponosan na momke koji su i pored svih poteškoća sa povredama i virusom uspeli da dođu do ostvarenja ciljeva, a to su opstanak u ligi i razvoj mladih igrača. Nadam se da će sledeća sezona biti dosta bolja od ove, kako na rezultatskom, tako i na zdravstvenom planu, što je najvažnije u ovom trenutku.’’

Meč u Valjevu vodiće sledeća sudijska trojka: Milivoje Jovčić, Vladimir Jevtović, Radoš Arsenijević.
Delegat utakmice – Srđan Janković.