29. januara 2021.

Plavo-beli gosti ekipe Kolubare u Lazarevcu

Ekipa OKK Beograda će u subotu na gostujućem parketu odmeriti snage sa ekipom Kolubare u okviru 19. kola aktuelne sezone Košarkaške lige Srbije.

Utakmicama 19. kola nastavlja se takmičenje u okviru Košarkaške lige Srbije u sezoni 2020/21. Protivnik ekipe OKK Beograda u ovoj rundi biće ekipa Kolubare. Meč u hali SRC ’’Kolubara’’ u Lazarevcu igra se u subotu 30. januara 2021. godine, sa početkom u 19:00 časova.

Lazarevčani su tokom aktuelne sezone zabeležili osam pobeda i devet poraza, uz jedan neodigran meč. U prethodnom kolu su bili slobodni, zbog odlaganja utakmice sa ekipom Slobode. Plavo-beli su tokom aktuelne sezone zabeležili šest pobeda i dvanaest poraza. U sredu su u zaostalom meču 16. kola poraženi u duelu sa ekipom Pirota, a susret je završen rezultatom 80:82. Dva tima su se već sastala tokom aktuelne sezone, a meč u Beogradu završen je trijumfom Lazarevčana rezultatom 75:81.

Prvotimac plavo-belih Aleksa Marković ističe da njegov tim čeka težak zadatak na gostujućem parketu, ali i da vidi način na koji mogu stići do pobede:

’’Posle teškog poraza u duelu sa ekipom Pirota, čeka nas teško gostovanje u Lazarevcu. Ekipa Kolubare igra dobro ove sezone, njihova igra je raznovrsna i važe za jednu od iskusnijih ekipa u ligi. Očekujem da u ovom susretu nametnemo naš ritam i da na taj način stignemo do važnih bodova.’’

Meč u Lazarevcu vodiće sledeća sudijska trojka: Uroš Obrknežević, Dragan Matić, Vojkan Živković.
Delegat utakmice – Dragan Minić.