6. aprila 2021.

Plavo-beli dočekuju Slobodu, pobeda znači opstanak u ligi

Ekipa OKK Beograda će u sredu na svom parketu odmeriti snage sa ekipom Slobode u zaostalom susretu 28. kola aktuelne sezone Košarkaške lige Srbije.

Zaostalim susretom 28. kola nastavlja se takmičenje u okviru Košarkaške lige Srbije u sezoni 2020/21. Protivnik ekipe OKK Beograda u ovoj rundi biće ekipa Slobode iz Užica. Meč u hali ’’Mega Factory’’ igra se u sredu 07. aprila 2021. godine, sa početkom u 15:00 časova.

Plavo-beli su tokom aktuelne sezone zabeležili jedanaest pobeda i sedamnaest poraza, uz jedan neodigran meč. U prethodnom susretu su kao domaćini savladali ekipu Dinamika, a meč je završen rezultatom 92:78. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili četrnaest pobeda i četrnaest poraza, uz jedan neodigran meč. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Metalca, a rezultat je bio 86:88. Dva tima su se već sastala tokom aktuelne sezone, a meč u Užicu završen je trijumfom ekipe Slobode rezultatom 97:81.

Prvotimac plavo-belih Marko Brekić istakao je važnost ove utakmice u borbi za opstanak u ligi i najavio veliku borbu:

’’Jako važna utakmica je ispred nas, jer bismo u slučaju pobede obezbedili opstanak, što je i bio cilj u ovoj sezoni. Veoma bitno je da budemo koncentrisani i da svedeno greške na minimum. Sloboda ima talentovanu mladu ekipu koja je izborila plasman u završnicu ABA 2 lige i nema sumnje da će biti izuzetno teška utakmica.’’

Meč u Beogradu vodiće sledeća sudijska trojka: Ilija Belošević, Stefan Ćalić, Miloš Hadžić.
Delegat utakmice – Milan Krneta.