26. januara 2021.

Plavo-beli dočekuju Pirot u zaostalom meču 16.kola KLS

Ekipa OKK Beograda će sutra na svom parketu odmeriti snage sa ekipom Pirota u zaostalom meču 16. kola aktuelne sezone Košarkaške lige Srbije.

Zaostalom utakmicom 16. kola plavo-beli nastavljaju takmičenje u okviru Košarkaške lige Srbije u sezoni 2020/21. Protivnik ekipe OKK Beograda u ovom susretu biće ekipa Pirota iz istoimenog grada. Meč u hali Mega Factory igra se u sredu 27. januara 2021. godine, sa početkom u 18:00 časova.

Plavo-beli su tokom aktuelne sezone zabeležili šest pobeda i jedanaest poraza. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Dunava, a meč je završen rezultatom 91:79. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili četiri pobede i trinaest poraza. U prethodnom kolu su na gostujućem parketu poraženi u duelu sa ekipom Dinamika, a meč je završen rezultatom 103:74. Dva tima su se već sastala tokom aktuelne sezone, a meč u Pirotu završen je trijumfom istoimene ekipe rezultatom 83:74.

Povratnik u redove OKK Beograda, Milenko Veljković, ističe važnost predstojećeg susreta i upozorava da gosti imaju iskusnu ekipu:

’’Nakon važne pobede u duelu sa ekipom Dunava čeka nas još važnija utakmica sa gostujućom ekipom Pirota. Još uvek imamo skraćenu rotaciju igrača, ali uskoro će se i to promeniti. Gosti iz Pirota imaju iskusnu ekipu, kao i trenera koji je dugo u Košarkaškoj ligi Srbije. Mislim da smo protiv Dunava pokazali da možemo da uđemo u seriju pozitivnih rezultata, koja bi znatno olakšala borbu za opstanak.’’

Meč u Beogradu vodiće sledeća sudijska trojka: Radoš Arsenijević, Marko Strika, Nemanja Vlahović.
Delegat utakmice – Predrag Miljuš.