23. septembra 2020.

OKK Beograd započinje novu sezonu gostovanjem u Pirotu

Ekipa OKK Beograda će u subotu na gostujućem parketu odmeriti snage sa ekipom Prota u okviru 1.kola nove sezone Košarkaške lige Srbije.

Nakon malo više od pola godine pauze, izazvane pandemijom virusa COVID-19, utakmicama 1.kola započinje takmičenje u okviru Košarkaške lige Srbije u sezoni 2020/21. Protivnik ekipe OKK Beograda u ovoj rundi biće novi član takmičenja, ekipa Pirota. Meč u hali SC Kej u Pirotu igra se u subotu 26.septembra 2020.godine, sa početkom u 19:30 časova.

Ekipa Pirota će se po prvi put u istoriji takmičiti u okviru Košarkaške lige Srbije, a plasman u ovaj rang takmičenja obezbedili su nakon prekida svih takmičenja, administrativnom odlukom Košarkaškog saveza Srbije o proširenju takmičenja sa 14 na 16 klubova. Takmičenje u Drugoj ligi Srbije završili su na 3.mestu, iza kragujevačkog Radničkog i Sloge, takođe novih članova Košarkaške lige Srbije. Ekipa OKK Beograda je tokom prethodne sezone igrala sa dosta oscilacija i sezonu završila na pretposlednjem 13.mestu tabele. U novoj sezoni očekuje se afirmacija brojnih izuzetno talentovanih igrača i bolji rezultati tima na čelu sa novim trenerom Branislavom Ratkovicom.

Mladi stručnjak plavo-belih ističe da treba očekivati izuzetno motivisanog rivala, kao i da bi njegovom mladom timu mnogo značio trijumf na startu sezone:

’’Očekuje nas utakmica sa iskusnom ekipom koja je ušla u društvo najboljih posle gotovo sedam decenija i sigurno su željni dokazivanja od starta sezone. Mi smo mlad tim koji želi da se dokaže i pokušaćemo agresivnošću da nametnemo naš ritam. Pobeda može dosta da znači našem mladom timu.’’