6. decembra 2019.

OKK Beograd u subotu gost zemunske Mladosti

Ekipa OKK Beograda će u subotu u okviru 10.kola Košarkaške lige Srbije biti gost ekipe Mladosti.

Utakmicama 10.kola nastavlja se takmičenje u okviru Košarkaške lige Srbije u sezoni 2019/20, a protivnik ekipe OKK Beograda u ovoj rundi biće ekipa Mladosti. Meč u hali SC Master u Zemunu igra se u subotu 07.decembra 2019.godine, sa početkom u 13:00 časova.

Domaćini su na startu sezone zabeležili pet pobeda i četiri poraza, pa u ovom momentu zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Kolubare, a meč je završen rezultatom 89:94. Košarkaši OKK Beograda su u prvih devet kola zabeležili samo jednu pobedu i osam poraza, pa u ovom momentu zauzimaju poslednje 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Slobode, a meč je završen rezultatom 85:95.

Svoja očekivanja pred duel sa ekipom Mladosti izneo je prvotimac beogradskog tima Novak Musić koji je istakao:

’’Nakon slabe igre protiv Slobode okrećemo se narednom izazovu, susretu sa ekipom Mladosti koja igra slično kao i mi. Pored mladih domaćih igrača treba obratiti pažnju na strance koji imaju dosta poena u rukama. Hteo bih da poželim u svoje ime i u ime ostalih igrača brz oporavak Roku Radoviću, koji je doživeo nezgodnu povredu prethodne nedelje. Uprava je brzo reagovala i sa nama je Nikola Malešević, koji ima dosta utakmica u ovoj ligi i sigurno da će nama, mladim igračima, dobro doći njegov savet na terenu i van njega. Pozivam naše navijače i prijatelje da nas podrže u subotu i pomognu nam da uđemo u pobednički kolosek.’’

Meč u Zemunu vodiće sledeća sudijska trojka – Ilija Belošević, Vladimir Vesković, Strahinja Dašić
Delegat utakmice – Srđan Andrijanić