23. oktobra 2020.

OKK Beograd gost ekipe Zlatibora, cilj nova pobeda

Ekipa OKK Beograda će u subotu u okviru 5.kola Košarkaške lige Srbije biti gost ekipe Zlatibora.

Utakmicama 5.kola nastavlja se takmičenje u okviru Košarkaške lige Srbije u sezoni 2020/21, a protivnik ekipe OKK Beograda u ovoj rundi biće ekipa Zlatibora. Meč u hali SC Čajetina igra se u subotu 24.oktobra 2020.godine, sa početkom u 18:00 časova.

Domaćini su na startu sezone sa četiri pobede ostvarili maksimalan učinak, pa sa 8 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Slobode, a rezultat je bio 74:82. Beograđani su na startu sezone zabeležili jednu pobedu, uz tri pretrpljena poraza, pa sa 5 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Kolubare, a rezultat je bio 75:81. Ako pogledamo rezultate prošlosezonskih međusobnih duela, oba tima su slavila na domaćem parketu. Prvi meč odigran u Beogradu završen je rezultatom 97:92, dok je meč u Čajetini završen rezultatom 79:73.

Prvotimac OKK Beograda, Mladen Vujić, ističe da je domaći tim sjajno započeo sezonu, ali da šansu za trijumf vidi u odgovornom pristupu utakmici i nedostacima u igri protivnika:

’’Idemo ekipi koja je bez poraza i koja od početka sezone igra na visokom nivou. Veoma je važno da iskoristimo njihove mane, a jedna od njih je i nešto slabije trčanje. Ako se budemo pridržavali našeg dogovora i plana, možemo da tražimo svoju šansu u ovom susretu.’’

Meč u Staroj Pazovi vodiće sledeća sudijska trojka: Aleksandar Milojević, Miloš Hadžić, Nemanja Vlahović.
Delegat utakmice – Milan Krneta.