16. oktobra 2020.

OKK Beograd dočekuje Lazarevčane, cilj nova pobeda

Ekipa OKK Beograda će u subotu na svom parketu odmeriti snage sa ekipom Kolubare u okviru 4.kola nove sezone Košarkaške lige Srbije.

Utakmicama 4.kola ovog vikenda se nastavlja takmičenje u okviru Košarkaške lige Srbije u sezoni 2020/21. Protivnik ekipe OKK Beograda u ovoj rundi biće ekipa lazarevačke Kolubare. Meč u hali Mega Factory igra se u subotu 17.oktobra 2020.godine, sa početkom u 14:45 časova.

Ekipa OKK Beograda je na startu sezone zabeležila jednu pobedu i dva poraza. Savladana je ekipa Dunava (93:98), dok su porazi pretrpljeni u duelima sa ekipama Pirota (83:74) i Vojvodine (63:75). Gosti su sezonu takođe započeli sa jednom pobedom i dva poraza. Savladali su ekipu Slobode (95:80), dok su poraze pretrpeli u duelima sa ekipama Napretka (70:84) i Mladosti (103:84).

Prvotimac plavo-belih, krilni centar Petar Kovačević, ističe da bi pobeda ekipu usmerila ka gornjem delu tabele, kao i da je za to neophodno da bude što manje ’’praznih minuta’’ u toku utakmice:

’’Nakon važne pobede protiv Dunava igramo protiv iskusne ekipe koja je na okupu nekoliko sezona. Pokretači svih napada su Simić i Vuletić koji i u poznim igračkim godinama igra na visokim nivou. Važno je da kontrolišemo defanzivni skok, kao i da smanjimo prazne minute na minimum. Pobedom možemo razmišljati i o gornjem delu tabele, što je za našu mladu ekipu veliki podstrek da nastavimo da se razvijamo u pravom smeru.’’

Meč u Beogradu vodiće sledeća sudijska trojka: Vladimir Vesković, Petar Pešić, Dejan Mizdrak.
Delegat utakmice – Srđan Stojanović.