17. januara 2020.

OKK Beograd dočekuje Kolubaru, cilj potpuni revanš

Ekipa OKK Beograda će u subotu na svom parketu odmeriti snage sa ekipom Kolubare u okviru 16.kola Košarkaške lige Srbije.

Utakmicama 16.kola nastavlja se takmičenje u okviru Košarkaške lige Srbije u sezoni 2019/20, a protivnik ekipe OKK Beograda u ovoj rundi biće ekipa lazarevačke Kolubare. Meč u hali Mega Factory u Beogradu igra se u subotu 18.januara 2020.godine, sa početkom u 12:00 časova.

Košarkaši OKK Beograda su u prvih petnaest kola zabeležili četiri trijumfa i jedanaest poraza, pa u ovom momentu zauzimaju 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti nakon velike borbe savladali ekipu Vršca, a meč je završen rezultatom 66:68. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili šest pobeda, uz devet pretrpljenih poraza, pa u ovom momentu zauzimaju 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini izuzetno ubedljivo savladali ekipu Tamiša, a meč je završen rezultatom 91:60. Ovi timovi su se već sastajali tokom aktuelne sezone, u okviru 3.kola Košarkaške lige Srbije, a lazarevački tim je tada na svom parketu slavio rezultatom 92:85.

Svoja očekivanja pred duel sa ekipom Kolubare izneo je prvotimac Beograđana Aleksa Marković koji istakao da se njegov tim nalazi u dobrom ritmu i da veruje da će stići do nove pobede:

’’Očekuje nas duel sa ekipom Kolubare, protivnikom koji nas je pobedio u prvom delu aktuelne sezone. Podigli smo se, trenutno smo kao tim u dobrom ritmu, pa očekujem da još jednim trijumfom nastavimo pobednički niz.’’

Meč u Beogradu vodiće sledeća sudijska trojka – Vladimir Jevtović, Radoš Arsenijević, Petar Pešić
Delegat utakmice – Predrag Miljuš