22. januara 2021.

OKK Beograd dočekuje ekipu Dunava, cilj nova pobeda

Ekipa OKK Beograda će u subotu na svom parketu odmeriti snage sa ekipom Dunava u okviru 18. kola aktuelne sezone Košarkaške lige Srbije.

Utakmicama 18. kola nastavlja se takmičenje u okviru Košarkaške lige Srbije u sezoni 2020/21. Protivnik ekipe OKK Beograda u ovoj rundi biće ekipa Dunava. Meč u hali ’’Mega Factory’’ igra se u subotu 23. januara 2021. godine, sa početkom u 17:00 časova.

Plavo-beli su tokom aktuelne sezone zabeležili pet pobeda i jedanaest poraza, uz jedan neodigran meč. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom novosadske Vojvodine, a meč je završen rezultatom 74:73. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili šest pobeda i jedanaest poraza. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Slobode, a meč je završen rezultatom 101:83. U međuvremenu su u zaostalom meču 13.kola u Vršcu poraženi od istoimenog tima rezultatom 95:90. Dva tima su se već sastala tokom aktuelne sezone, a meč u Staroj Pazovi završen je trijumfom OKK Beograda rezultatom 93:98.

Kapiten plavo-belih Marko Boltić istakao je da je predstojeći meč veoma važan u borbi za opstanak, kao i da je za trijumf neophodno pružiti maksimum:

’’Veoma važna utakmica za nas, u goste nam dolazi ekipa Dunava koju smo savladali u prvom ovosezonskom duelu. Do pobede možemo doći samo ako pružimo svoj maksimum, kako u odbrani, tako i u napadu. Trijumfom bismo u značajnoj meri olakšali našu borbu za opstanak.’’

Meč u Beogradu vodiće sledeća sudijska trojka: Siniša Prpa, Duško Sedlar, Ljubomir Marković.
Delegat utakmice – Zoran Vlahović.