2. juna 2019.

Održan pomen legendarnom Radivoju Koraću

Na današnji dan pre tačno pet decenija tragično je preminuo legendarni košarkaš Radivoj Korać, a tim povodom u ’’Aleji velikana’’ na Novom groblju u Beogradu održan je pomen.

Veliki broj prijatelja, saigrača i poštovalaca Radivoja Koraća pridružio se danas članovima porodice u obeležavanju pedeset godina od njegove smrti. Prisutna je bila i delegacija OKK Beograda, a predsednik našeg kluba Aleksandar Milošević tom prilikom se obratio okupljenima. Vence na njegov spomenik položili su juniori OKK Beograda i ŽKK Radivoj Korać. Pored Đorđa Koraća, rođenog brata Radivoja Koraća, pomenu su prisustvovali ugledni košarkaški radnici Bratislav ’’Bata’’ Đorđević, Radivoje Mitrović, Bata Radović, Momčilo Pazman, Miroljub ’’Dugi Damjanović’’, Blaž Stojanović, Kosta Grubor i mnogi drugi.

Nakon okupljanja na Novom groblju obeležavanje je nastavljeno u prostorijama OKK Beograda u sportskom centru ’’Radivoj Korać’’ gde su se prisutnima obratili članovi klupskog rukovodstva, nakon čega je pušten i dokumentarni film posvećen legendarnom košarkašu.