25. maja 2020.

Nastavak uspešne saradnje košarkaških klubova Mega Bemax i OKK Beograd

Nakon gotovo dve godine od potpisivanja Ugovora o sportsko-tehničkoj saradnji, Mega Bemax i OKK Beograd su u prostorijama Sportskog centra Radivoj Korać ozvaničili nastavak uspešne saradnje. 

Na konferenciji za štampu održanoj u prostorijama Sportskog centra Radivoj Korać, predsednik Mega Bemax-a Velimir Mihailović i predsednik Upravnog odbora OKK Beograda Aleksa Milošević su potpisom ugovora potvrdili da je puno toga urađeno u prethodnom periodu i da je zajednička želja oba kluba da se saradnja nastavi i u narednim godinama.

Predsednik Mega Bemax-a Velimir Mihailović je istakao da je izuzetno srećan što je Mega u mogućnost da nastavi da pomaže klub slavne tradicije kakav je OKK Beograd:

’’U ime KK Mega Bemax želim da istaknem da nam je veliko zadovoljstvo što nastavljamo saradnju  sa OKK Beogradom. Svesni smo svih velikih imena koji su stvarali košarku na ovim prostorima i koji su prošli kroz OKK Beograd. Mi smo i dalje veoma mlad klub, posebno u odnosu na OKK, ali kroz sistem koji smo izgradili, u mogućnosti smo da nastavimo da pomažemo klub velike košarkaške tradicije i to nam čini posebno zadovoljstvo. Prethodne dve godine su naši mladi igrači, igrajući KLS i Superligu, sticali preko potrebno iskustvo u seniorskoj konkurenciji, što im je sigurno puno pomoglo u njihovom razvoju. Verujem da će se tako nastaviti i u budućnosti i da će oba kluba imati puno razloga za zadovoljstvo u periodu koji nam sledi.’’

Predsednik Upravnog odbora OKK Beograda, Aleksa Milošević, prvo je podsetio na slavnu prošlost ’’klonfera’’ i veliku odgovornost koju ima uprava kluba:

’’Želimo da istaknemo veliko zadovoljstvo što nastavljamo ugovor koji je u prethodne dve godine pokazao jako dobre rezultate, uz želju da sportsku saradnju u predstojećem periodu učinimo još boljom i kvalitetnijom. Kao što ste videli u našoj trofejnoj sali i kao što to dobro znate, OKK Beograd je klub velike i svetle tradicije koji je iznedrio veliki broj sjajnih košarkaša. Na putu smo oporavka, napravili smo novi Upravni odbor, reformisali smo mlade selekcije, doveli značajna trenerska pojačanja za njih. Naše mlade selekcije će i dalje napredovati, a na upravi kluba je da obezbedi uslove i da nastavljamo da stvaramo mlade igrače. Saradnja sa KK Mega Bemax je izuzetno značajna za naš klub, a verujem da ćemo i u narednom periodu afirmisati mlade igrače i doprineti daljoj obnovi kluba.’’

Nakon potpisivanja Ugovora, predsednik Upravnog odbora OKK Beograda Aleksa Milošević i predsednik KK Mega Bemax Velimir Mihailović obišli su trofejnu salu OKK Beograda uz prisećanje na sva velika imena koja su stvarala istoriju kluba.

FOTO: Mega Bemax/OKK Beograd/Ivica Veselinov