4. oktobra 2019.

Košarkaši OKK Beograda sezonu otvaraju gostovanjem u Aleksincu

Ekipa OKK Beograda u subotu gostuje u Aleksincu gde će odmeriti snage sa ekipom Napretka u okviru 1.kola Košarkaške lige Srbije.

Utakmicama 1.kola započinje takmičenje u okviru Košarkaške lig Srbije u sezoni 2019/20, a protivnik ekipe OKK Beograda u ovoj rundi biće ekipa Napretka. Meč u Hali sportova Aleksinac u Aleksincu igra se u subotu 05.oktobra 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova.

Ekipa Napretka je prethodnu sezonu završila na drugom mestu tabele Druge muške lige, odmah iza lazarevačke Kolubare, čime je obezbedila prvo učešće ovog aleksinačkog kluba u Košarkaškoj ligi Srbije. Ekipa OKK Beograda je prošle sezone odličnim igrama i osvajanjem 4.mesta u Košarkaškoj ligi Srbije obezbedila učešće u Superligi Srbije koju je okončala na 5.mestu grupe A ovog takmičenja.

Svoja očekivanja pred duel sa ekipom Napretka izneo je kapiten beogradskog tima Luka Vulikić koji je istakao da je cilj da se nova sezona započne pobedom:

’’Očekujemo tvrdu utakmicu u domaćinskoj atmosferi. Ekipa Napretka po prvi put učestvuje u Košarkaškoj ligi Srbije i sigurno je da će njihovi igrači izuzetno motivisano ući u ovaj meč. Naš cilj je da na terenu sprovedemo stvari i principe na kojima radimo od kada smo se skupili u avgustu, kao i da sezonu otvorimo pobedom na strani.’’

Meč u Aleksincu vodiće sledeća sudijska trojka – Milojević, Dašić, Miloradović
Delegat utakmice – Savić