28. februara 2020.

Košarkaši OKK Beograda gosti prvoplasiranog Borca u Čačku

Ekipa OKK Beograda će u subotu u okviru 24.kola Košarkaške lige Srbije biti gost ekipe Borca.

Utakmicama 24.kola nastavlja se takmičenje u okviru Košarkaške lige Srbije u sezoni 2019/20, a protivnik ekipe OKK Beograda u ovoj rundi biće ekipa Borca. Meč u hali ’’Borac’’ u Čačku igra se u subotu 29.februara 2020.godine, sa početkom u 19:00 časova.

Domaćini su ove sezone zabeležili dvadeset pobeda i samo tri poraza, pa u ovom momentu zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Kolubare, a meč je završen rezultatom 64:81. Košarkaši OKK Beograda su ove sezone zabeležili osam pobeda i petnaest poraza, pa u ovom momentu zauzimaju 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Mladosti, a meč je završen rezultatom 103:75. Ovi timovi su se već sastajali tokom aktuelne sezone, u okviru 11.kola Košarkaške lige Srbije, a ekipa OKK Beograda je tada na svom parketu doživela poraz rezultatom 81:86.

Svoja očekivanja pred duel sa ekipom Borca izneo je prvotimac OKK Beograda Marko Kljajević koji je istakao da je neophodno ponoviti dobru igru iz prethodnog kola:

’’Posle veoma važne pobede u duelu sa ekipom Mladosti čeka nas izuzetno teško gostovanje u Čačku gde ćemo se sastati sa ekipom Borca, najboljom ekipom u ligi. Veoma je važno da nađemo način da zaustavimo njihove bekove koji su pokretači svih napada. Ako budemo ponovili igru iz drugog poluvremena meča sa Zemuncima, mislim da se možemo nadati dobrom rezultatu.’’

Meč u Čačku vodiće sledeća sudijska trojka – Mrdak, Vesković, Stefanović
Delegat utakmice – Vuković