20. februara 2020.

Košarkaši OKK Beograda gosti ekipe Slobode u Užicu

Ekipa OKK Beograda će u petak u okviru 22.kola Košarkaške lige Srbije biti gost ekipe Slobode.

Utakmicama 22.kola nastavlja se takmičenje u okviru Košarkaške lige Srbije u sezoni 2019/20, a protivnik ekipe OKK Beograda u ovoj rundi biće ekipa Slobode. Meč u hali ’’Veliki park’’ u Užicu igra se u petak 21.februara 2020.godine, sa početkom u 19:00 časova.

Domaćini su ove sezone zabeležili osamnaest pobeda i samo tri poraza, pa u ovom momentu zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Kolubare, a meč je završen rezultatom 94:98. Košarkaši OKK Beograda su ove sezone zabeležili sedam pobeda i četrnaest poraza, pa u ovom momentu zauzimaju 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Dynamic VIP PAY, a meč je završen rezultatom 85:82. Ovi timovi su se već sastajali tokom aktuelne sezone, u okviru 9.kola Košarkaške lige Srbije, a ekipa OKK Beograda je tada na svom parketu doživela poraz rezultatom 85:95.

Svoja očekivanja pred duel sa ekipom Slobode izneo je mladi prvotimac beogradskog tima Aleksandar Langović koji je istakao da se nada pobedi:

’’Nakon velike i veoma važne pobede u prethodnom kolu, kada smo savladali ekipu Dynamic VIP PAY, čeka nas izuzetno teško gostovanje na ’’vrućem’’ terenu u Užicu. Ekipa Slobode ove sezone igra sjajno, ali se nadamo da ćemo uspeti da napravimo podvig i da ćemo stići do pobede koja bi nam mnogo značila u završnici sezone.’’

Meč u Užicu vodiće sledeća sudijska trojka – Ivan Stefanović, Duško Sedlar, Stevan Krstić
Delegat utakmice – Vlatko Vuković