2. marta 2019.

Klonferi oslabljeni gostuju ekipi Dinamika

Ekipa OKK Beograda će u nedelju odmeriti snage sa ekipom Dynamic VIP PAY u novobeogradskoj hali ’’Ranko Žeravica’’ u okviru 24.kola Košarkaške lige Srbije.

Utakmicama 24.kola nastavlja se takmičenje u okviru preliminarne faze Košarkaške lige Srbije za sezonu 2018/19. Protivnik ’’Klonfera’’ u ovoj prvenstvenoj rundi biće ekipa Dynamic VIP PAY. Meč u hali ‘Ranko Žeravica’’ zakazan je za nedelju 03.mart, sa početkom u 20:00 časova.

Ekipa Dynamic VIP PAY je u prethodnoj rundi u Valjevu ubedljivo savladala ekipu Metalca, a meč je završen rezultatom 68:111. Sa skorom od osamnaest pobeda i pet poraza uoči ovog kola zauzimaju 2.mesto na prvenstvenoj tabeli. Ekipa OKK Beograd je u prethodnom kolu ostvarila ubedljivu pobedu na svom parketu u duelu sa ekipom Vojvodine, a meč je završen rezultatom 95:78. Sa skorom od petnaest pobeda i sedam poraza ’’Klonferi’’ trenutno zauzimaju 4.mesto na prvenstvenoj tabeli.

Prvotimac ’’Klonfera’’ Kostja Mušidi istakao je da veruje da će njegov tim i pored kadrovskih problema uspeti da izbori pobedu:

’’Nakon Miletovog odlaska u Španiju, kao i bolesti nekolicine igrača, mi i dalje želimo da se nadmećemo, odigramo maksimalno i kao ekipa pokažemo karakter. Dynamic VIP PAY je odlična ekipa, igraju jako dobro ove sezone, i biće to veliki izazov za sve nas. Verujem da ćemo uspeti da ostvarimo još jednu pobedu.’’

Prvi ovosezonski meč ove dve ekipe u kome je ekipa OKK Beograda bila domaćin odigran je početkom decembra, u okviru 11.kola Košarkaške lige Srbije, a ‘’Klonferi’’ su tom prilikom poraženi rezultatom 70:84 (22-28, 17-15, 17-23, 14-18). U domaćem timu tada su se istakli Novak Musić (22 poena, 3 skoka, 4 asistencije, 5 ukradenih lopti), Mihailo Jovičić (20 poena, 7 skokova, 3 asistencije) i Milenko Veljković (11 poena, 8 skokova), dok su u gostujućem timu najbolji bili Dušan Kutlešić (23 poena, 10 skokova), Andreja Stevanović (18 poena, 3 skoka) i Miloš Glišić (11 poena, 6 skokova, 5 asistencija).

Meč u hali ‘’Ranko Žeravica’’ vodiće sledeća sudijska trojka: Belošević, Stefanović, Ćalić

Delegat utakmice – Minić