28. maja 2019.

Ekipa OKK Beograda u poslednjem kolu gostuje u Železniku

Ekipa OKK Beograda u sredu gostuje u Železniku gde će odmeriti snage sa ekipom FMP-a u okviru poslednjeg 10.kola košarkaške Superlige Srbije.

Utakmicama 10.kola završava se grupna faza takmičenja u okviru Superlige Srbije u sezoni 2018/19, a protivnik ekipe OKK Beograda u ovoj rundi biće ekipa FMP-a. Dva tima su deo grupe A u kojoj se još nalaze ekipe Crvene zvezde, Dunava, Borca i Zlatibora. Meč u hali ’’FMP Železnik’’ u Železniku igra se u sredu 29.maja 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.

Ekipa FMP-a je sezonu u regionalnoj ABA ligi završila na 6.mestu tabele, dok su u okviru Superlige zabeležili sedam pobeda i dva poraza, pa se trenutno nalaze na 2.mestu tabele grupe A. Ekipa OKK Beograda je prvu fazu takmičenja završila na 4.mestu, dok su u okviru Superlige zabeležili dve pobede i sedam poraza, pa se trenutno nalaze na 4.mestu tabele grupe A. Prethodni susret odigrali su u hali ’’Mega Factory’’ u okviru 5.kola Superlige, a ekipa FMP-a je tom prilikom slavila rezultatom 89:100 (20-26, 25-23, 24-23, 20-28).

Svoja očekivanja pred duel sa ekipom FMP-a izneo je trener Branislav Vićentić koji je istakao da je za pobedu potrebno ispraviti nedostatke iz prethodnog susreta ovih rivala:

’’U poslednjem kolu gostujemo ekipi FMP-a koju smo dosta namučili u prvoj utakmici. Nadam se da možemo da odigramo sličnu utakmicu i da susret bude pravi prvenstveni. U prvoj utakmici smo imali dosta problema sa skokom pod svojim košem, gde su gosti iz Železnika imali čak 26 uhvaćenih lopti. Samo čvrstom odbranom i sa što manje izgubljenih lopti možemo doći do egal utakmice. Bilo bi sjajno da uspešnu sezonu završimo pobedom i to protiv ekipe iz ABA lige.’’

Meč u Železniku vodiće sledeća sudijska trojka: Juras, Pecelj, Sedlar

Delegat utakmice – Andrijanić