21. maja 2019.

Ekipa OKK Beograda gost Zlatibora, cilj potpuni revanš

Ekipa OKK Beograda u sredu gostuje na Zlatiboru gde će odmeriti snage sa istoimenom ekipom u okviru 8.kola košarkaške Superlige Srbije.

Utakmicama 8.kola nastavlja se takmičenje u okviru Superlige Srbije u sezoni 2018/19, a protivnik ekipe OKK Beograda u ovoj rundi biće ekipa Zlatibora. Dva tima su deo grupe A u kojoj se još nalaze ekipe Crvene zvezde, Dunava, Borca i FMP-a. Meč u hali ’’STC Zlatibor’’ na Zlatiboru igra se u sredu 22.maja 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

Ekipa Zlatibora je prvu fazu takmičenja završila na 5.mestu, dok su u okviru Superlige zabeležili dve pobede i pet poraza, pa se trenutno nalaze na 4.mestu tabele grupe A. Ekipa OKK Beograda je prvu fazu takmičenja završila na 4.mestu, dok su u okviru Superlige zabeležili jednu pobedu i šest poraza, pa se trenutno nalaze na 5.mestu tabele grupe A. Prethodni susret odigrali su u Beogradu u okviru 3.kola Superlige, a ekipa Zlatibora je tom prilikom slavila rezultatom 76:89 (20-23, 19-20, 18-26, 19-20).

Svoja očekivanja pred duel sa ekipom Zlatibora izneo je trener Branislav Vićentić koji je istakao da će ključna biti igra u odbrani:

’’Posle teškog poraza od Dunava idemo na Zlatibor, sa ciljem da vratimo igru iz regularnog dela sezone i da pokušamo da svedemo domaći tim na što manji broj poena. Jako je važno da kontrolišemo njihov ofanzivni skok, koji nas je dosta koštao u prethodnim utakmicama u Superligi.’’

Meč u Beogradu vodiće sledeća sudijska trojka: Maričić, Ninković, Prpa

Delegat utakmice – Andrijanić